Helyesírás mágusa, tanulást segítő játék alsó tagozatosoknak

Helyesírás mágusa, tanulást segítő játék alsó tagozatosoknak, helyesírástanulás könnyedén. A magánhangzók időtartama, mássalhangzók differenciálása, j-ly gyakorlása, mondatfajták, igekötős igék, szófajok, toldalékok helyesírása mind-mind megjelennek a 10 játék... Tovább

5.490 Ft

db 
Kosárba


Állapot: Előrendelhető, várható beérkezés 2020.május vége

Helyesírás mágusa, tanulást segítő játék alsó tagozatosoknak, helyesírástanulás könnyedén. A magánhangzók időtartama, mássalhangzók differenciálása, j-ly gyakorlása, mondatfajták, igekötős igék, szófajok, toldalékok helyesírása mind-mind megjelennek a 10 játékvariációban. A játék változatos feladataival kiküszöböli az esetleges hibákat. 

A helyesírás nagyon fontos, hiszen annak alapján egész életünk során képet alkotnak, véleményt formálnak rólunk. A helyesírás rendkívül fontos tudásunk, melyre az életünk során rengeteg szituációban szükségünk van. Az általános műveltségen túl, például később a munka, a vállalkozás világában is meghatározó lehet.

Milyen jelenségek okozzák a nehézséget a helyesírás tanulása során? 

A helyesírási hibák egy része a felgyorsult kommunikáció eredménye. A beszélgetéseink során alig teszünk különbséget a hangzók időtartamában, így a gyerekek "füle is nehezen áll rá". A kiejtéstől eltérő írásmódú szavak helyes lejegyzéséhez gondolkodás, elemzés szükséges, mely aktív részvételt igényel a gyerekektől.  Ma már egyre gyakrabban hallunk a különböző tanulási problémákról. Egyes becslések szerint a gyerekek harmada szenved a tanulási nehézségektől és a következtében kialakuló magatartászavartól, rossz iskolai eredményektől, a társas kapcsolatok problémáitól. Egy írásbeli dolgozatnál a gyermeknek rengeteg ideje megy el arra, hogy azon gondolkodik egyes kifejezést hogy is kellene leírni. Nagyon sok esetben hallunk arról, hogy bizony a helyesírási hibák alapján ítélik meg gyermekünket, aki szégyenkezve próbál mindennemű írásbeliséget messzire elkerülni. Miközben az önmaga iránt érzett szégyenérzet súlyos önbizalomhiányhoz vezet. A helyesírási hibák okozta problémák megmaradnak felnőttkorra is, amikor egy rossz helyesírás sok kaput becsukhat, egyfajta szűrő szerepét tölti be. Az emberek gyakran bírálják társaikat akár felszínes dolgok miatt is, könnyen lándzsát törnek olyan valaki felett, akinek gyenge a helyesírása. Sok esetben a helyesírást az odafigyeléssel, igényességgel állítják párhuzamba. Ma az internet világában, az ékezetek nélküli vagy épp rövidítésekkel teli, esetleg szóköz nélkül írt üzenetek idején a megszerzett tudás hamar megkopik.

Ahhoz, hogy gondolkodás nélkül, automatikusan helyesen írjuk sokat kell gyakorolni. Ehhez kínáljuk ezt a szórakoztató játékgyűjteményt. A Helyesírás mágusa játék feladataival igyekszünk támogatni azt, hogy a magolás helyett a tudatosság kerüljön előtérbe. Sokkal könnyebben megtanulják a gyerekek a helyesírás szabályait is, ha játékos feladatokkal mutatjuk meg és gyakoroltatjuk be velük, mintha azt próbáljuk elmagyarázni vagy épp csak bemagoltatni, hogy hogyan kell a szavakhoz kapcsolni az igekötőket. A játék sikerélményt biztosít a gyerkőcöknek.

Neked szól a Helyesírás mágusa, ha szeretnéd, hogy gyermeked a nyelvtani ismereteket, készségeket játékos formában, kötetlenebb hangulatban tudja gyakorolni, mélyíteni. A játékok többsége szóbeli, beszélgetős játék, de ha egy-egy terület erősítésére nagyobb hangsúlyt fektetnétek, akkor írásbeli munkák készítéséhez is találsz javaslatokat.

A játék egyes feladatai már az első osztály második félévétől játszhatók, többségük azonban a második, harmadik osztály nyelvtani ismereteire alapoz, az alsó tagozatos tananyaghoz ad támogatást. 

Milyen fejlődés érhető el a Helyesírás mágusával? Írást, helyesírást gyakorolni a gyermekekkel talán az egyik legnehezebb dolog. Aki átélt már kudarcélményt, annak egy gyakorlókönyv látványától is görcsbe szorulhat a gyomra. Ezt próbáltuk meg elkerülni a játék segítségével. Általa alkotásra, gondolkodásra serkentjük a gyerkőcöket, így nem "magolás", hanem az ismeretek, készségek alkalmazása történik. 

A játék tartalma: 32 db korong, 12 db lottó tábla, 2 db kétoldalas játéktábla, 78 db kártya, 9 db dobókocka.

A Helyesírás mágusával ezeket gyakorolhatjátok:

Koppints-tapsolj! Magánhangzók ritmusa. Cél: differenciálás magánhangzó időtartamok.

Szavak a zsákból. Cél: szókincsbővítés, magánhangzó időtartamok differenciálása.

Zászlók a toronyba. Cél: j/ly differenciálás.

Kockuljunk! Cél: magánhangzó időtartam differenciálás.

Sok a sokk? Cél: mássalhangzó időtartamok differenciálása.

Mágus útja Cél: főnév, melléknév, ige szófajok gyakorlása.

Mondatok a fazékba! Cél: mondatfajták gyakorlása.

Dobj egy jó számnevet! Cél: számnevek fajtáinak megkülönböztetése.

Lépegetés a lépőköveken-lépőkövekhez. Cél: toldalékok és helyesírásuk gyakoroltatása.

Egybeírjuk? Különírjuk? Cél: Igekötők helyesírásának gyakorlása.

A játékra jelenleg ELŐRENDELÉST tudunk felvenni kedveményes áron: 5.490 Ft. A játék fogyasztói ára május 20-a után 5.990 Ft lesz.

Játék Kategóriák: LEGÚJABB JÁTÉKOK
Életkor szerint: 5 - 7 év | 7 - 12 év
Fiú/Lány: fiúknak és lányoknak
Játékosok Száma Szerint: 2 vagy több
MÁRKA SZERINT:
EGYÉB
Társasjáték: Társasjátékok fiúknak | Társasjátékok lányoknak | Társasjátékok gyerekeknek | Fejlesztő társasjátékok, oktató társasjátékok
Értelmi fejlesztés, Kognitív fejlesztés: Figyelem fejlesztése | Koncentráció fejlesztő játékok | Számolási készség
Ár szerint: 5000 - 9999 Ft
Tanulást segítő játék: Betűk, olvasás, írás segítő játékok | Számok, matematika segítő játékok
Tantárgyak szerint: Magyar nyelvi játékok | Matematikai játékok
Játékok életkor szerint: Játék 6 éveseknek | Játékok 7 éveseknek | Játékok 8 éveseknek | Játékok 9 éveseknek | Játékok 10 éveseknek | Játékok gyerekeknek | Játékok kisiskolásoknak
Legjobb játékok gyerekeknek: Legjobb játékok kisiskoláskonak
Top 100, top játékok: Magyar fejlesztésű játékok

Írja meg véleményét erről a termékről: Helyesírás mágusa, tanulást segítő játék alsó tagozatosoknak

Név *:
E-mail:
Értékelés:
Vélemény: