Szűrők


Gyerekjáték kulcsa a Szülő!

Gyerekjátékhoz a kulcs TE Magad vagy! 

Lassan 10 éve foglalkozom fejlesztőjátékokkal. Két gyermek édesanyjaként egyre-másra szembesültem azzal a nehéz feladattal, hogy a játékok végeláthatatlan világából számukra a legjobbat, legszerethetőbbet tudjam kiválasztani. Belevetettem magam A NAGY KALANDba! 

A játékokkal való készségfejlesztés a mindennapi szülői szóhasználatban 10 évvel ezelőtt, sokkal ritkábban használt fogalom volt.
"Van játék a Gazdálkodj okosan társason túl" jelszóval azt a küldetést vállaltuk, hogy felkutatjuk a legjobb játékokat, egy csokorba gyűjtjük, hogy a játékvásárlás többé NE LEGYEN ZSÁKBAMACSKA!

Beszéljünk számokban:

  • 12 év alatt több, mint 8 000 játék gyakorlati6000 játék elméleti ismerete,
    (társasjáték, táblás játék, logikai játék, építőjáték, kreatív játék, óvodai-iskolai fejlesztő, foglalkoztató, fejlesztő eszköz, speciális eszköz),
  • 4000 visszajáró szülő üzleteinkbe és webáruházunkba gyermekére szabott játéktanácsért,
  • 260 intézmény kért tanácsot pályázataik összeállításához, játék vásárlásaihoz,
  • Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségével, akik több mint 5000 tehetségpontot fognak össze, 2010 óta folyamatos az együttműködésünk. Nekik is fontos mi kerül a gyermekek kezébe. 

Ezek fényében: nem jövök zavarba, ha valakinek testre kell szabni egy játékot, de mindezt ma már más szemmel teszem, mint korábban. 

Ha ma tanácsot adhatok, ez vezérel:

Válassz olyan játékot, amivel Te magad is szívesen leülsz gyermekeddel játszani!

Míg a szülő a gondoskodásban, addig a gyermek a közös játékban éli meg a szeretetet!
  Ez 
a SZERETETNYELVE!

acbca44b-e8a3-49a0-b5a5-15b6c358ece5Nem a fejlesztés a legfőbb cél, hanem a közös élmény és tapasztalás!

A jó játék ehhez egy kiváló eszköz. Ha még fejleszt is, akkor az maga a tökély! A fejlesztés legyen a pozitív mellékhatás!

 
A gyermekek számára a játék a legfontosabb napi elfoglaltság, mert „míg az étel a testet táplálja, a játék a szellemet". Egyszerre munka, tanulás és szórakozás.
Ez a társas kapcsolatok színtere, a gyermek ezen keresztül tapasztal meg mindent "kicsiben", amit testi éretlensége miatt „nagyban” még nem tehetne.
Ezen keresztül sajátít el dolgokat, és ezen át dolgoz fel eseményeket.
A játékokon át megismerhető a világ egy része, az alapja, amelyen át aztán majd a „mindentudás” birtokába jutunk… Talán… Egyszer… de most, itt Játszunk, és ez a fontos! 
 
Geigerné Czikk Krisztina

A bejegyzéshez kapcsolódó linkek:

Vigyázz 6, kártyajáték (10-99 év)

Vigyázz 6, kártyajáték
(10-99 év)

3.290 Ft
Átmeneti raktárhiány