• Loading...


warning...
Technikai okok miatt június 23-ig a rendeléseket nem tudjuk teljesíteni. KÖszönjük türelmüket!

Szűrők


Hogyan válassz játékot a gyereknek? 3 kérdés, amire tudnod kell a választ + konkrét játéktippek

Bár a gyerekek nem járnak dolgozni, nekik a játék is igazi munka - játék közben fejlődnek a készségeik, a gondolkodásuk, a finommotorikus képességük, a fantáziájuk, amikor pedig más gyerekekkel játszanak együtt, akkor a szociális képességüket is aktívan használják.

Persze egyáltalán nem mindegy, hogy szülőként milyen játékot adsz a gyerkőc kezébe. Hogy pontosan milyen szempontok alapján válaszd ki a megfelelő játékot? Ebben segítünk listánkkal - neked elég csak őszintén válaszolnod a kérdésekre, és máris könnyebb lesz a döntés.

3 kérdés, amit tegyél fel magadnak játékvásárlás közben + tippeket is adunk játékvásárláshoz!

1. Mennyire válik hasznára a gyermekemnek a játék?

Vajon jól tud vele játszani? Élvezi, érti a játékot? Fejlődik a kreativitása, a készségei? Van annyira érdekes a játék, hogy újra és újra előveszi majd?

Fejlesztő Játék Világ tipp: Egy építő-készlettel a legtöbbször nem lőhetsz mellé, minden korosztálynak találsz megfelelőt - ráadásul ezekben nem csak az a jó, hogy az építményeknek a gyermek fantáziája szab csak határt, hanem hogy a készletek kiegészíthetők újabb és újabb elemekkel.
A dombornyomott, puha kockákkal már 6 hónapos kortól játszhat a baba »
A fa építőkocka-készletet 2 éves kortól ajánljuk »
A Playsticks konstrukciós készlettel pedig 3 éves kortól már remekül eljátszanak a kis építőművészek »  

Ha pedig túllépnél a sima kockákon, akkor barangolj a Lego fantáziavilágába, ahol a rendőrőrstől kezdve különféle járműveken át a mélytengeri kalandokig rengeteg variáció közül választhatsz, a gyermeked érdeklődésének megfelelően - Legók itt » 

2. Hogy néz ki, miből készült a játék?

A játék eredeti, különleges kialakítású? Minőségi anyagokat használtak fel az előállításához - nem törik, nem szakad, nem megy szét, nem balesetveszélyes, bírja a gyűrődést? Látványos, figyelemfelkeltő a külseje? Fejleszti a szociális képességeit?

Van, aki a fa játékokra esküszik, míg mások a műanyagokat részesítik előnyben - akárhogy is választasz, mindkét esetben számít az anyag minősége. A fa játékoknál figyelj arra, ne kopjon a festék az elemekről és ne álljanak ki szilánkok a fából. A műanyagnál szintén fontos a felületek simasága, illetve az is lényeges, hogy masszív darabokból álljon a játék.

Fejlesztő Játék Világ tipp: Akár fa, akár műanyag, mindig dönts a minőségi termék mellett!
A Hóbortos golyók anyaga például műanyag, de minőségi szórakozást kínál a gyermekednek, már egészen aprócska kortól imádják a gyerekek a sípoló, pörgő, kongó színes golyópályát - Hóbortos golyók itt » 
A Hape Quadrilla golyópálya egy komolyabb szerkezet fából, szivárványos üveggolyókkal, mely 4 éves kortól kínál minőségi játékot - Hape Quadrilla itt » 
Strapabíró kartonból is találhatsz játékot, ezek előnye a könnyűség, kis helyen elférnek, mégis remek szórakozást nyújtanak - mint ez a középkori vár 3D puzzle » 

3. Mennyire megfelelő a játék a gyermekemnek?

Könnyű a játékkal játszani? Megérti a gyermekem, mi a játék lényege? Megfelel a gyermekem életkorának, érdeklődési körének, képességeinek, nemének?

Fejlesztő Játék Világ tipp:
Kislányoknak jó választás egy gyönyörű kialakítású baba, mint az Ayla baba » 
Szintén kislányok imádják a babanyomdát, igazi lányos-hercegnős mintával » 
Kisfiúk bizonyára órákig eljátszanak a Laser maze űrhajós egyszemélyes játékkal » 
A Camelot Junior kastélyépítő logikai játékkal pedig igazi hős lovagnak képzelhetik magukat » 

Ha ezekre a kérdésekre őszintén felelsz, akkor sok felesleges vásárlástól megkímélheted magad, és valóban olyan játékot veszel gyermekednek vagy ajándékba, aminek a gyerkőc is örül majd.