• Loading...

Szűrők


Miért hasznosak a társasjátékok?

Társasjátékozás közben remekül telik az idő, a család együtt van, ami az összetartozást is erősítheti. Mindemellett ha a gyerek társasjátékozik, akkor különféle képességei aktiválódnak: fejlődik a kooperációs képessége és a kognitív képességei is, ami azt segíti elő, hogy társasjátékozás közben fejlődik az agyában az a terület, mely a memóriáért felelős.

Ezenfelül ha a gyerek rendszeresen és többféle társasjátékkal játszik, akkor fejlődik a logikai képessége, a kritikai gondolkodása, a verbális képességei, a figyelme és a koncentrációs képessége is - a társasjáték tehát igazi kis szuperfegyver a gyermek fejlődésében!

A társasjátékozás az idősebb generációnak is hasznos - az agy aktívan tartásával kisebb az esély olyan időskori betegségekre, mint az Alzheimer vagy a demencia. Ráadásul kutatások szerint a társasozás csökkenti a vérnyomást és javítja a kedélyállapotot, mely által csökken a stressz mértéke is. A különféle finommotorikus és koordinációs képességek igénybe vétele által pedig azoknak is hasznára válhat a társasjáték, akik valamely balesetből épülnek fel és fejleszteniük kell a szem-kéz koordinációját.