• Loading...


warning...
Technikai okok miatt június 23-ig a rendeléseket nem tudjuk teljesíteni. KÖszönjük türelmüket!

Szűrők


Milyen játékot vegyek?

A játék és a gyerekek

A gyerekkor lételeme a játék. Persze ezt sokan, sok helyen megírták már, de azért nekünk, szülőknek, mégis nehéz ezt olykor felfogni - hiszen nekik nem csak az a játék, amit elővarázsolunk számukra csillogó dobozokból, nem csak a születésnapi játék vagy karácsonyi ajándékba kapott foglalkoztató füzet vagy kreatív játék - mit nekik Activity, Monolopy, vagy a legújabb társasjátékok, eljátszanak ők mindennel, ha beindul a fantáziájuk. Néhány darab földön heverő papucsból így lesz dinoaszaurusz-hadsereg, apa vagy anya ledobott ruháiból kalóz jelmez és hercegnő jelmez, a színes újságból pedig betűzős játék.

Persze melyik gyerek ne szeretne játékot kapni, ha itt az alkalom? Hiszen nincs is jobb ajándék a gyerekeknek, akár születésnapra, akár karácsonyra, akár húsvétra vagy gyereknapra, de még ballagásra,  a jó bizonyítványért is. Játékot kapni mindig öröm, és játékot adni is az - különösen olyan játékot ajándékozni, amiről az ember tudja, hogy sokáig használatban lesz majd. 

A tökéletes játék ugyanis nem csak két percre köti le a gyerek figyelmét, hanem újra és újra előkerül majd, hogy a gyerek - akár egyedül, akár a testvéreivel vagy a családdal - jót játsszon vele. A jó játék ráadásul nem csak remek szórakozást nyújt, de olyan arra is megfelel hogy játék közben észrevétlenül fejlessze a gyermek finommotoros képességeit, kézügyességét, szem- és kézkoordinációját, koncentrációját, kooperációs képességeit, megfigyelőkészségét, logikai készségét vagy kommunikációját.

De mégis milyen játékot vegyek?

Dr. Marie Hartwell-Walker pszichológus-családterapeuta szerint érdemes első körben úgynevezett alapjátékokat venni, aztán, ha ezek megvannak, akkor a kör tovább bővíthető.

Hogy mit ért alapjáték alatt? Olyan játékokat, amik a leginkább fejlesztik a gyerek fantáziáját, motoros képességeit és szinte megunhatatlan játékvariációt biztosítanak.

10 alapjáték

Nézzük, a pszichológus szerint mi a 10 alapjáték, aminek minden gyereknél ott a helye!

Milyen játékot vegyek 1. - Építőkockák

Sima fa vagy műanyag kockák, legók - minél több építőkocka, annál jobb! Az építőkockák, építőjátékok kiválóan fejlesztik a finommotoros képességeket és a kreativitást, és tényleg órákra lekötik a gyerek figyelmét.

Milyen játékot vegyek 2. - Baba és babaruha, kiegészítő

Nem kell semmi extra, nem kellenek evő babák, pisilő babák, beszélő babák és hasonlók. Ellenben nem baj, ha a gyereknek többféle bőrszínű babája is van - ahogy a gyerek játszik a babákkal, azt is megtanulja, hogy az emberek különféleképpen néznek ki, és mindegyikük szerethető.

Milyen játékot vegyek 3. - Babakonyha, gyerek szerszámoskészlet

Fiúknak és lányoknak is hasznos! A gyerekek szeretik utánozni a szüleiket és más felnőtteket a környezetükben, a szerepjátékokkal pedig könnyedén megbarátkoznak a különféle hétköznapi dolgokkal, a főzéstől a szerelésig.

Milyen játékot vegyek 4. - Jelmez, álarc, beöltözős ruha

A gyerekek szeretnek beöltözni egy-egy szerephez, akár hercegnőnek vagy Batmannek. Ehhez akár elég összeválogatni egy bőröndnyi már nem használt ruhát, függönyt, remekül elszórakoznak azokkal is.

Milyen játékot vegyek 5. - Játék állatok, játék autók

Háziállatok, vadállatok, no, meg persze dínók, valamint az állatok hordozására alkalmas autók. A gyerekek imádnak állatkerteset, dinoszauruszosat, autósat vagy hasonlót játszani, hagyni kell őket kibontakozni.

Milyen játékot vegyek 6. - Kreatív eszközök

Gyurma, festék, színes ceruzák, kréták, színezők, matricák, nyomdák, ujjfesték - Idősebb gyerekeknek ragasztó, csillám, biztonsági olló, és sok-sok színes papír. Esőben is tökéletes időkitöltő elfoglaltság.

Milyen játékot vegyek 7. - Hangszerek, zenélő eszközök

2 éves kor alatt egy fazék és egy fakanál is megteszi, nagyobb gyerkőcöknek jöhet a dob, csörgő, minizongora, xilofon.

Milyen játékot vegyek 8. - Babaház, bababútorokkal

Lehetőleg annyi babával, akik a családtagokat képviselik. A ház legyen elég nagy ahhoz, hogy a gyerek jól el tudjon játszani benne.

Milyen játékot vegyek 9. - Bármilyen sporteszköz

Ugrókötél, labda, roller, bicikli, akármi, ami elősegíti a mozgást. Sajnos sok gyereknek nincs kellő magabiztossága és testkoordinációja.

Milyen játékot vegyek 10. - Életkornak megfelelő társasjáték

A társasjátékok kitűnően fejlesztik a kooperációs és problémamegoldó készséget.

Még egy érdekesség a játékvásárláshoz:

A pszichológus elárulta, ha csak hármat választhatna a gyereknek, akkor Építőjátékok, a Játék állatok, játék autók, járművek illetve a Kreatív eszközök lennének a listán, véleménye szerint ezek segítik legjobban a gyermek természetes fejlődését, és biztosítják a kreativitás maximális kihasználását.

Hol vegyem meg a játékot?

Természetesen mindezekért a játékokért nem kell a nyakadba venni a várost, sokkal egyszerűbb az otthonod kényelméből megrendelni mindazt, amire szüksége lehet a gyermekednek. Akár baba, logikai játék, kreatív játék, puzzle, tanulást segítő játék, építőjáték vagy társasjáték, a legegyszerűbb dolgod akkor van, ha mindezt egy játék webáruházból szerzed be, mint amilyen a Fejlesztő Játék Világ játék webáruház.

Miért a Fejlesztő Játék Világnál vedd meg a játékot?

Nézd meg érveinket a Miért vásárolj nálunk? oldalon!