Karuba társasjáték (Haba, 8-99 év)

5 1

A Karuba egy lebilincselő, kincskeresős családi társasjáték a Haba-tól, melyet 2016-ban az Év játékának (Spiel des Jahres) jelöltek. A hosszú hajóút után kikötöttetek Karuba szigetén. Ha meg akarjátok találni az ősi, elrejtett kincset, át kell kelnetek a dzsu... Tovább

11.990 Ft

db 
Kosárba


Állapot: Raktáron

A Karuba egy lebilincselő, kincskeresős családi társasjáték a Haba-tól, melyet 2016-ban az Év játékának (Spiel des Jahres) jelöltek.

A hosszú hajóút után kikötöttetek Karuba szigetén. Ha meg akarjátok találni az ősi, elrejtett kincset, át kell kelnetek a dzsungelen megannyi nehézség árán, és meg kell találnotok a helyes ösvényt, mely a kincseket rejtő templomokhoz vezet. 

A játék célja, hogy azt a felfedezőcsapatot vezesd, amelyik a legértékesebb kincseket gyűjti össze.

A játék során mindegyik játékos csakis a saját szigetén játszik, de közben versenyben van a többi játékossal is.Karuba szigetén több ősi templom is áll, és mindegyikben értékes kincsek rejtőznek. Aki hamarabb ér oda, értékesebbet vihet belőle magával. Minden játékos saját maga alakítja ki az utat, de mindenkinek ugyanazt a dzsungel-lapkát kell lehelyeznie saját térképtáblájára, mint a kezdőjátékos, de nem feltétlen ugyan oda.

A játék fő ötlete, hogy mindenkinek egészen pontosan ugyanolyan esélye van megnyerni a játékot, hiszen minden bábu ugyanonnan indul, minden templom mindenkinél ugyanott van, úgyhogy az fog nyerni, aki a legügyesebben taktikázik a lapokkal.

Útközben kristályokat és aranyrögöket is gyűjthetnek a kalandorok, persze csak akkor, ha meg is áll érte! Ha ugyanis inkább a templomokhoz sietnek, nem lesz idejük felvenni. Ráadásul csak annyit léphetünk, ahány ösvény a letett lapka széléig fut.

A játék akkor ér véget, ha valaki mind a négy kalandorát bevezette az adott kalandor színének megfelelő templomba, vagy ha elfogytak a dzsungellapkák.

A játék végéig nehéz megjósolni, ki vezeti a versenyt, de a győztes természetesen az a játékos, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

Remek családi társasjáték már 8 éves kortól, a szórakozás garantált!

A játék tartalma: 4 darab sziget, 16 darab kalandor bábu, 16 darab templom figura, 64 darab kristály, 16 darab aranyrög, 16 darab templomi kincs, 144 darab dzsungellapka.

Kiváló lehet Karácsonyi ajándéknak is!

Letölthető játékszabály karuba

Életkor szerint: 7 - 12 év | 12 éves kortól | Felnőtt játékok
Fiú/Lány: fiúknak és lányoknak
Játékosok Száma Szerint: 2 vagy több
MÁRKA SZERINT: Haba
Fajátékok: Fa társasjátékok
Társasjáték: Családi társasjáték | Családi társasjáték
Ár szerint: 10.000 FT felett
AJÁNDÉK ÖTLETEK: Legjobb karácsonyi játék, karácsonyi ajándék
Kedvenc Fiús játékok: 7-99 éves fiús sláger termékek
Kedvenc Lányos játékok: 7-99 éves lányos sláger termékek
LEGJOBB JÁTÉKOK: Ritka legjobb játékok, Boardgamegeek listások
Játékok életkor szerint: Játékok 8 éveseknek | Játékok 9 éveseknek | Játékok 10 éveseknek | Játékok 11 éveseknek | Játék 12 éven felülieknek | Játékok 18 éven felülieknek | Játékok felnőtteknek | Játékok gyerekeknek | Játékok kisiskolásoknak | Játékok felsősöknek
Top 100, top játékok: Karuba

Írja meg véleményét erről a termékről: Karuba társasjáték (Haba, 8-99 év)

Név *:
E-mail:
Értékelés:
Vélemény:
 
Éva . (2019-01-25)

Nagyon jó választás.Izgalmas,gondolkodtató,végig fenn tarja az érdeklődést.Gyereknek, felnőttnek egyaránt érdekes,szeretünk vele játszani.