Ligretto, kék (Schmidt spiele, gyorsasági kártyajáték, 8-99 év)

5 1

A Ligretto egy gyors kártyajáték, mely során oda kell figyelnünk minden lépésre, ugyanis nagyon könnyen előre kerülhet valaki, de ugyan ilyen gyorsan le is lehet maradni. A Ligretto azon ritka játékok közé tartozik, amelyek során nem a stratégia a fontos, hane... Tovább

2.990 Ft

db 
Kosárba


Állapot: Raktáron

A Ligretto egy gyors kártyajáték, mely során oda kell figyelnünk minden lépésre, ugyanis nagyon könnyen előre kerülhet valaki, de ugyan ilyen gyorsan le is lehet maradni.

A Ligretto azon ritka játékok közé tartozik, amelyek során nem a stratégia a fontos, hanem a gyorsaság.

A játékot 2-4 fő számára tervezték, ezt egy csomaggal lehet játszani, azonban ha megvan az össze Ligretto csomag (kék, zöld, piros), akkor akár 8-12 játékos is játszhat együtt.

A játékosok egyszerre több helyen is rendelkeznek lapokkal, ezek között kell majd keresgélni, és ki kell játszani őket. Mindenkinek az a feladata, hogy sorokat építsen fel, amelyekben az a szabály, hogy színre csak szín kerülhet, a számsorok pedig növekvő sorrendbe kell haladjanak 1-től 10-ig.

Van olyan kupac melyben szabadon lehet keresgélni, de van olyan is, amelyben csak minden harmadik lapot lehet megnézni, csakis így kereshető ki a megfelelő kártya.

A legjobb természetesen a Ligretto pakliból kijátszani a lapokat, ugyanis ha ez elfogyott egy játékosnál, akkor ő rögtön „Ligretto Állj!”-t kiállt, és a játéknak vége.

A pontozás során minden játékos pontot kap azon lapok után, amelyeket sikerült középre tennie, azonban két büntető pont jár azokért a lapokért, amelyek a saját Ligretto paklijában maradtak.

A játék menete: Egy játékos bekiáltja, "LIGRETTO", hogy megkezdődjön a játék. Akinek van 1-es lapja, gyorsan beteszi középre. Minden játékos egyidejűleg megpróbál lapokat kijátszani a kupacából vagy a kezéből. A kijátszandó lapokat a Ligretto kupacból, a sorokból vagy a kezéből választhatja. Ha egy játékosnak nincs "1"-es lap a Ligretto kupacban és a sorokban, találhat még a kezében. Hogy megtalálja, gyorsan 3 lapot képpel felfelé leszámolja, úgy hogy a legfelső lap látható csak! Még mindig nem 1-es? Újra három lapot számolj le, ellenőrizd a legfelsőt! Amint előkerül egy „1” (mindegy melyik kupacból, melyik játékosnak), azt be kell dobni középre (akkor is, ha már van "1"-es kijátszva). Ezután minden játékos megpróbálja „lefedni” ezt az „1”-est (vagy bármelyik másik egyest, ami középre lett dobva) a sorban következő számmal, ugyanazzal a színnel – és így folyamatosan növelni kell a kijátszott lap értékét, amíg 10-ig nem növekszik fel a sorozat. 
MINDEN játékos játszhat ki középre lapokat, amelynek az értéke pont a kint lévő lapnál egyel nagyobb, és a színe megegyezik. . 
A legjobb a LIGRETTO kupacból elhasználni a lapokat, mert ha az valakinek elfogyott, akkor a játéknak vége. Ezt hangos "LIGRETTO ÁLLJ!" kiáltással kell jelezni! 
Általában a játékot addig játsszák, amíg valaki össze nem gyűjt 100 pontot, azonban ezt már a játékosok kedvükre variálhatják.
Bonyolultnak hangzik? Pedig egyszerű! A legfontosabb dolog, hogy gyorsabb légy, mint a többi játékos. 

Életkor szerint: 7 - 12 év | 12 éves kortól
Fiú/Lány: fiúknak és lányoknak
Játékosok Száma Szerint: 2 vagy több
MÁRKA SZERINT:
Schmidt
Kártyajátékok: Kártyajátékok gyerekeknek | Kártyajáték felnőtteknek | Legjobb kártyajátékok
Társasjáték: Kártyajátékok | Megfigyelős, gyorsasági társasjáték
Értelmi fejlesztés, Kognitív fejlesztés: Figyelem fejlesztése
Ár szerint: 2.999 Ft-ig

Írja meg véleményét erről a termékről: Ligretto, kék (Schmidt spiele, gyorsasági kártyajáték, 8-99 év)

Név *:
E-mail:
Értékelés:
Vélemény:
 
Zsuzssnna . (2019-01-25)

Szuper jó játék!A gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezik. Ajánlani tudom mindenkinek!