• Loading...

Szűrők


13 + 1 ajándék tippek lányoknak, ajándék ötletek kamaszlányoknak

Sokan találnak meg azzal, hogy 8-10-12 éven felüli nagylánynak keresnek olyan játékot, aminek a gyermek igazán örülne, ugyanis nehéz kizökkenteni a ruhák, smink, vagy akár a telefon, az internet, Facebook bűvöletéből.

Amíg a gyerkőc pici, könnyedén veszünk neki játékot, ám ahogy nő, úgy válik egyre bonyolultabbá ez a kedves feladat. Vajon nem túl pici vagy nagy hozzá? Tetszeni fog neki? Vagy unalmasnak találja? Passzol a természetéhez? Különösen nehéz a játékvásárlás, ha nem is a saját gyermekünket lepnénk meg, hanem egy szeretett kis rokont.

Nem csoda, ha leggyakrabban a tinik szülei keresnek meg minket azzal, hogy segítsünk választani nekik, ami passzolna a gyereküknek...

Ezért most segítségképpen készítettünk egy összeállítást azokról a játékokról, amiket mi jó szívvel ajánlunk a 8-13 éves lányoknak, kamaszlányoknak (majd jön a fiús összeállítás is...).

 

 

 A sorrend ne zavarjon meg, amelyik szerinted leginkább a lányodra jellemző, Őt érdeklő, pontosan az lesz az Ő tökéletes ajándéka! :)

Már csak azt kell végiggondolnod, mi jellemző leginkább a megajándékozni kívánt lánykára, és az alapján már sokkal könnyebb lesz megkeresned számára a tökéletes meglepetést.

Válogass és csapj le arra, amelyik megtetszik - garantáltan találsz kedvencet! :)

KLIKK A KÉPRE ÉS lásd a teljes kínálatot!

 

1, Könyvmolyoknak

 Falja a könyveket, imád éjszaka is olvasni?

Akkor neki való ez a szuper, pihe-puha könyvtámasz, szuper kis könyvkanapé, ami mellé érdemes egy igazán trendi hajlítható olvasólámpát is választani.

 

 

2, Lókedvelőknek, unikornis rajongóknak

 Lovardába jár, állandóan a lovakról beszél és minden unikornisos bögrét meg akar vetetni veled? 

Akkor lepd meg egy lovas-unikornisos játékkal: van itt társas, puzzle, sőt, akár maga is színesre pingálhatja a kedvenc állatát.

 

 

 3, Divatbolondoknak

 Azért vagytok állandóan késésben, mert nehezen dönti el, mi legyen az aznapi szettje?

Egy ilyen csajszinak tökéletes választás egy Pappwatch óra - persze nem egy, hanem mindjárt több, hogy minden alkalomra legyen neki egy.

 

 

4, Slimegyárosoknak

 Állandóan slime-receptre vadászik a neten és a fél lakás ragad a kísérleteitől?

Szerezz be neki egy szivárványos slime készítő készletet, és meglátod, imádattal kutyulja majd össze a saját egyedi slime-ját..

 

 

5, Örökmozgó gyurmázósoknak

 Folyton matat valamit a kezével és szeret mindig valami újat alkotni?

Adj a kezébe egy Mad Mattr örökmozgó gyurma készletet, és nézd, milyen csodákat tud kreálni a színes, rugalmas anyagból.

 

 6, Pixelmániásoknak

 Imádja az aprólékos munkát, végtelen a türelme és szeret csendben alkotni? 

Lepd meg egy Pixelhobby készlettel, ahol apró pixelekből készíthet varázslatos képeket.

 

 

6, Kreatívkodóknak 

 Szereti a kézzel készített ékszereket, imád varrogatni, gyöngyöt fűzni, csillámmal festeni, tetkókat kipróbálni?

Akkor neki valók a Djeco varázslatos kreatív készletei, csak tudjatok választani!

  


 

 8, DIY-mestereknek (Csináld magad lelkes tagoknak!)

Imádja az illatokat, színeket, ízeket, szeret házilag alkotni mindenfélét?

Akkor hagyd, hogy kiélje fantáziáját ezekkel a gyönyörű, egyedi kreatív készletekkel, Sentosphére játékokkal! Nézd meg a teljes választékot és csapj le a leginkább tetszőkre!

 

 

9, Puzzle-fanoknak, kirakó mániásoknak 

 Könnyen átlátja a dolgokat, szeret fókuszáltan dolgozni és figyel a részletekre?

Adj a kezébe egy 100, 200 vagy több darabból álló Djeco puzzle-t, és hagyd csak magára, imádni fogja megkeresgetni minden kis darab helyét.

 


 

10, Kíváncsi felfedezőknek

Akár jó az idő, akár rossz, ő szíve szerint állandóan kint lenne és felfedezné a világot?

Neki nyugodtan adhatsz bogártartót, nagyítót, távcsövet, csak azon ne lepődj meg, hogy ha tetőtől talpig piszkos lesz, ez a felfedezőléttel együtt jár!

 


11, Tudós csajoknak

Állandóan szerel, robotot készít, a csillagokat vizsgálja és lenyűgözik az elektromos eszközök?

Az ilyen csajoknak is vannak tippjeink - válassz neki egy szerelőkészletet, minilabort vagy akár egy igazi robotot!

 

12, Manikűr imádóknak

Imádja utánozni a sztárokat, minden nap más színre pingálja a körmét filctollal? 

Vegyél neki inkább ilyen vízzel lemosható körömlakkot szupercsajos színekben, mindegyik ruhájához talál hozzá illőt.

 


12, Kreatív játékok megszállottjainak

Imádja rajzolni, pingálni, ragasztgatni, alkotni? 

Akkor neki valók a különféle kreatív készletek, rajzeszközök, művész készletek!

 

 

 

 

13+1, Társasjáték-rajongóknak

Számára barátnőkkel teljes a világ és hajtja a versenyszellem? 

Válogass neki olyan lányos társasjátékok közül, ahol megcsillogtathatja eszét, jó beszédkészségét vagy épp stratégiai érzékét.

 

 

Néhány kiemelkedően népszerű, sok esetben díjat nyert, lányok által kedvelt társasjátékot kiragadtam Számotokra, azaz most jönnek a közönségkedvenc társasjátékok lányoknak, társasjátékok 8-14 éves lányoknak, kamaszlányoknak.

 

N'1, AZUL társasjáték illetve testvére, az AZUL SINTRA társasjáték 

Az Azul társasjátékban, mely 2018-ban elnyerte az ÉV társasjátéka Díjat, az lesz a legügyesebb, aki a legjobban választ a mozaikgyárak készletéből, akár a játékostársak orra elől elhappolva a kinézett darabokat. 

Ki készíti el a legszebb, legértékesebb falat? Ebben a társasjátékban okosan kell dönteni, időben választani és közben figyelni a többiekre, hiszen egy rossz választás is elég lehet ahhoz, hogy komoly veszteségek érjenek.

 

 Az AZUL SINTRA önállóan játszható folytatása az Azul alapjátéknak, de összerakni nem lehet a kettőt!!

Még több csempe és minta vár minket az Azul után szintén alapjátékként játszható Stanied Glass of Sintra-ban, melyben az új illusztrációk és munkák mellett minden játékos kap egy személyes 'játékteret' amelyen majdnem végtelen lehetőségünk lesz kialakítani nyerő stratégiánkat.

 

1, Bla Bla Bla

A Bla Bla Bla egy fantasztikus, beszéltetős, asszociációs és kommunikációs készségeket előtérbe helyezős, rendkívül szórakoztató társasjáték, ami méltán szerepel a Djeco palettájának toplistáján, mely sok nevetést ígér, miközben fejlődik az előadói és a kommunikációs képességed. 

A feladatod az, hogy az előtted lévő lapokon szereplő képekre rátekintve, szőj belőlük, ill. köréjük egy mesét, és add elő! Végül a kapott kártyákat add vissza a küldőiknek egyesével, de indokold meg, hogy miért gondolod úgy, hogy pont azt Tőle kaptad!

2, Utolsó betű, Last Letter

Legyél Te az első, aki elveszíti mind az 5 lapját! A Last Letter társasjáték a klasszikus szóláncokat alkotó játékok legújabb verziója, amelyet bármilyen nyelven lehet játszani, azaz kitűnő nyelvtanulást is segítő játék egyben. A játékban 61 gyönyörűen illusztrált kép biztosítja minden egyes játék alkalmával az egyedülálló élményt. A játék kreativitásra, gyors gondolkodásra inspirálja a játékosokat, miközben jól szórakoznak, és nagyokat nevetnek!

3, Imagine

Az Imagine egy kiváló asszociációs családi-, és parti társasjáték, mely izgalmas feladványokból áll. A feladatunk az, hogy a kártyákon szereplő egyszerű ábrák mozgatásával és egymásra helyezésével segítjük a többieket a megoldásához. Ebben a játékban nincs lehetőség mutogatni, megszólalni, sem pedig rajzolni. A rendelkezésedre álló 61 darab szimbólum kártyát kell minél ügyesebben felhasználni. A játék garantált mosolyt csal az arcokra!

4, CV

A Granna CV egy "Mi lett volna, ha?" típusú családi, szórakoztató társasjáték. CV azaz Önéletrajz. Mi szeretne gyermeked lenni? Tűzoltó, sarkkutató, cirkuszi bohóc vagy esetleg híres énekes? És mi lenne a ti önéletrajzotokban, ha most kellene megírnotok? Gondolkodtatok már azon, hogy mi lett volna, ha ott és akkor nem azt a döntést hozzátok? Ha másik iskolába jelentkeztek vagy, ha másik munkahelyet választotok? Erre a kérdésre keresi a választ vidám, játékos módon ez a taktikai, családi társasjáték.

5, Patchwork

Na, erre varrjál gombot! Ebben a logika és taktikai társasjátékban minél értékesebb takarót kell varrnod! A tetriszhez hasonlóan különböző mintájú és formájú darabokat használhatunk fel, amiket pénzért szerezhetünk meg. Viszont jól át kell gondolni, hogy melyik szövetdarabot érdemes megvenni, vissza fogja-e hozni az árát a későbbiekben. Az nyer, aki a legtöbb gombot gyűjtötte és a legszebb takaróval rendelkezi egy adott idő kereten belül.

 

 

6, Splendor

A Splendor egy DÍJNYERTES gyorsasági gyűjtögetős családi társasjáték, melyben egy reneszánsz korabeli gazdag kereskedő szerepét alakítod. Forrásaidat felhasználva bányákat, szállítási útvonalakat szerzel meg, kézműveseket alkalmazol, hogy a nyers drágaköveidből gyönyörű ékszereket készíttethess el. A játék folyamán a játékosok ékkő, vagy Arany Joker zsetonokat szereznek meg. A zsetonok felhasználásával fejlődéskártyák vásárolhatóak meg, amelyek tekintélypontokat és/vagy bónuszokat érnek. Ha egy játékos eléri a 15 tekintélypontot, a forduló véget ér, és a legtöbb tekintélyponttal rendelkező játékos a győztes.

7, Dixit társasjáték és más asszociációs társasjátékok, valamint beszélgetős társasjátékok

A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb családi-, és partijátéka. A játékhoz csupán némi képzelőerőre, asszociációra és empátiára van szükség. A játék kitalálója egy gyermekpszichológus, és ez meg is látszik a játékon, ugyanis a játék során nem az agymunkán van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken. A játékban 84 hatalmas, teljesen különböző kártyát találunk, melyek mindegyike részletgazdag, azaz rengeteg elrejtett apróság van rajtuk, így még a sokadik játék után is találunk újdonságot rajtuk. A játék során minden körben kijelölünk egy mesélőt, aki a nála lévő hat kártya egyikét kiválasztja, és mond vagy tesz valamit, ami valamilyen formában kapcsolódik ehhez a képhez. Fontos, hogy ne legyen se túl egyértelmű, se túl távoli a kapcsolat. Ezután minden más játékos is választ egyet a kezében tartott kártyák közül, amiről úgy gondolja, hogy valamilyen módon kapcsolódik a mesélő meghatározásához, majd ezt a választott kártyáját beteszi, képpel lefordítva középre. A kártyákat megkeverjük, és utána felfordítjuk. Ezután a mesélőn kívül mindenki szavaz, hogy melyik volt az eredeti kártya, azaz melyik indult a mesélőtől. A játéknak akkor van vége, ha a pakliból felhúztuk az utolsó kártyát. Az a játékos nyer,akinek a legtöbb pontot sikerült összegyűjtenie, és legelöl áll a pontozósávon.

 

és más asszociációs társasjátékok, melyek a kreatív, leleményes lányok legkedveltebb társasjátékai:

 

a csacsogó, folyton beszélő, cserfes lányoknak a beszélgetős társasjátékok a legjobb választás:

 

8, Takenoko

A Takenoko egy többszörösen díjnyertes stratégiai társasjáték, mely a régi japán császári udvarába repít. Megannyi vita után Japán és Kína diplomáciai kapcsolatai végre javulnak. Hogy méltóképp ünnepeljék meg szövetségüket, a kínai császár egy óriáspandával ajándékozza meg Japán uralkodóját. A japán uralkodó titeket bíz meg az állat gondozásának nehéz feladatával, és a bambuszkertbe való költöztetésével. Művelnetek kell a kert parcelláit, és gondját kell viselnetek a bambuszoknak, amiben a császári kertész is a segítségetekre lesz. Az a játékos, aki a legtöbb bambuszt termeszti, és közben a különleges panda étkezési igényével is boldogul, megnyeri a játékot.

9, Cortex Challenge

A 2017-es év minden bizonnyal elsőrendű slágerterméke a Cortex Challenge IQ party játék, ami mindenkinek az abszolút kedvence lesz.  Egy olyan gyorsasági társasjáték, mely felhőtlen szórakozást nyújt az egész családnak, baráti társaságoknak. Igazi kihívás az agynak! Párosíts, válaszd ki a hiányzó elemeket, próbálj kijutni a labirintusból, használd a tapintásodat a valóságos felületű kártyalapoknál, memória, megfigyelés, térlátás és logika! Igyekezz minél ügyesebbnek lenni, és akkor Te nyersz!

 

10, Hanabi

2013-ban elnyerte Az Év Kártyajátéka díját! A Hanabi, fémdobozban, egy kooperatív játék, azaz ez azt jelenti, hogy a játékosok együtt, egy csapatként játszanak. A játékosoknak a tűzijáték kártyákat színek szerint csoportosítva, növekvő sorrendben kell kijátszaniuk. Azonban senki sem látja a saját lapjait, így kénytelenek a többi játékos tanácsaira hagyatkozni. Minél több lapot sikerül a játékosoknak helyesen kijátszani, annál több pontot kapnak a játék végén.


11, Rokoko társasjáték

Üdvözlünk a Rokokó korában. XV. Lajos Franciaország királya, ahol társadalmi elvárás a fényűző bálok szervezése. Fontos személyiségek drága nemesi ruhákban azon versengenek, hogy melyikük öltözéke lesz a legcsillogóbb, a legkülönlegesebb az estélyen. A Rokokó megragadja a középkori francia udvar szellemét, emellett egyedi témájú, kiváló stratégiai játék. Ne késlekedj, szervezd meg te a legfényűzőbb nemesi bált!


12, Szerelmes levél

A Szerelmes levél egy villámgyors szerepjáték-kártyajáték, mely összesen 16 lapból áll, és ahol maximum tíz perc egy party, ettől függetlenül hetetlenül intenzív és élvezetes! A játékosok körönként új szerepkártyákat húznak a már kezükben lévő mellé, de csak az egyiket tarthatják meg. Minden lap különleges képességgel bír, egy másik lap kárára, a játékosok pedig megpróbálják őket a legjobban kihasználni! Ehhez azonban legalább sejteniük kell, hogy a többiek éppen kinek a személyazonosságával a kezükben próbálnak keresztbe tenni nekik. Sajnos a lelepleződésért kiesés jár, aki azonban bent marad, az biztos lehet benne, hogy levele eljut a hercegnőhöz!


13, Cacao társasjáték

A Cacao egy könnyed stratégiai társasjáték, ahol Törzsfőnökként az a feladatod, hogy minél több kakaót termessz és azokat minél jobb áron értékesítsd a piacon. Tedd le egymás után a kezedből a munkáslapokat úgy, hogy azok segytségével minél több kakaóbabot takaríthass be a szomszédos, és persze már letett az ültetvénymezőkről, majd add el azokat a piacon a legjobb áron! Mi okozza ebben a játékban a nehézséget? Az, hogy a pálya folyamatosan alakul, ahogy minden kör végén feltöltjük a területet dzsungellapokkal, valamint vannak speciális mezők (mint a víz vagy a napimádó helyek), melyeknek lapjai pedig további lehetőségekkel fűszerezik az élményt!


13+1, Csapasd a ritmust!

A Csapasd a ritmust egy szórakoztató party játék, egy interaktív mutogatós játék, mellyel a zenés időtöltés garantált. Mindenki ismeri a világhírű Queen együttes számát, a We Will Rock You-t. Üssétek össze a tenyereteket, csapkodjátok a térdeteket ennek a dalnak a ritmusa szerint! A játékosoknak a zene ritmusára kell elmutogatni a jeleket hiba nélkül. Aki ront, annak béklyólap jár. Amíg a soron lévő játékos mutogat, a többiek csapják a ritmust: két csapás a térdre, majd egy taps. A játéknak akkor van vége, amikor a béklyólapok elfogynak. A vesztes az lesz, akinél a legtöbb béklyólap összegyűlt. Játszva fejlődik a memória, és a ritmusérzék - induljon a házibuli! Akár 14 játékos is játszhat egyszerre, de minimum 4 főre van szükség.


Remélem tetszettek az ajánlataim, és legközelebb is beugrassz hozzám, némi ötletet meríteni! :)

Bármelyik játékot megvásárolhatod, ha az adott játék képére, vagy nevére kattintasz.

Amennyiben hasznosnak ítéled meg ezt a cikket a barátaid, családod számára, kérlek oszd meg az alábbi felíratra kattintva. Köszönöm.

A bejegyzéshez kapcsolódó linkek:

Dixit társasjáték (a legnépszerűbb asszociációs családi-, és partijáték, 8-99 év)

Dixit társasjáték
(a legnépszerűbb asszociációs családi-, és partijáték, 8-99 év)

13.990 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Bla Bla Bla (Djeco, 8462, asszociációs családi társasjáték, 7-99 év)

Bla Bla Bla
(Djeco, 8462, asszociációs családi társasjáték, 7-99 év)

7.790 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Óriási rajzkészlet díszdobozban (Djeco, 9750, minőségi kreatív játék, 5-99 év)

Óriási rajzkészlet díszdobozban
(Djeco, 9750, minőségi kreatív játék, 5-99 év)

16.490 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Patchwork (kétszemélyes, taktikai társasjáték, 8-99 év)

Patchwork
(kétszemélyes, taktikai társasjáték, 8-99 év)

9.990 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Imagine (Cocktail Games, asszociációs partyjáték, 12-99 év)

Imagine
(Cocktail Games, asszociációs partyjáték, 12-99 év)

8.990 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Takenoko, díjnyertes stratégiai társasjáték (13-99 év)

Takenoko, díjnyertes stratégiai társasjáték
(13-99 év)

16.990 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Cortex, IQ kvíz party társasjáték (kék, 8-99 év)

Cortex, IQ kvíz party társasjáték
(kék, 8-99 év)

6.990 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Azul, családi társasjáték (2018. Év Társasjátéka Díjas stratégiai játék, 8-99 év)

Azul, családi társasjáték
(2018. Év Társasjátéka Díjas stratégiai játék, 8-99 év)

17.990 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Festhető ló gipszből, kreatív játék (FK4718, 6-12 év)

Festhető ló gipszből, kreatív játék
(FK4718, 6-12 év)

5.490 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Festhető unikornis gipszből, kreatív játék (FK4717, 6-12 év)

Festhető unikornis gipszből, kreatív játék
(FK4717, 6-12 év)

3.490 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Azul Sintra üvegcsodái, az Azul stratégiai társasjáték legújabb változata (magyarl)

Azul Sintra üvegcsodái, az Azul stratégiai társasjáték legújabb változata
(magyarl)

17.990 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db
Aquarell junior festőkészlet, Unikornis, SentoSphére kreatív szett (6507, 5-14 év)

Aquarell junior festőkészlet, Unikornis, SentoSphére kreatív szett
(6507, 5-14 év)

5.490 Ft
Külső raktáron, 2-3 napon belül szállítható
db