• Loading...

Szűrők


Sunny games:

Sunny Games egy kis holland kiadó, aki kizárólag kooperatív játékok kiadását tűzte ki célul, ezzel népszerűsítve e versenymentes játék formát Európában. Játékai javarészt a nagy múltú kanadai Family Pastimes legnépszerűbb játékainak licensze alapján készültek, de saját szerzeményekkel is gazdagították kínálatukat.

Mi a sztori?

A játékok témái úgy vannak összeválogatva, hogy illeszkednek a gyerekek érzelemvilágához illetve érdeklődésükhöz, így találunk köztük állatos játékot, hercegnőset, detektíveset, ufósat, ami csak kell:) Több játékban visszaköszön a természet szerepe, például a Veteményeskertben az évszakok váltakozása adja a játék lényegét, vagy a Télben, mint címe is mutatja, a téli hónapok időjárási viszontagságaival kell megküzdenünk, a Kalákában pedig a természet erői teremtik meg a kihívást. A témák változatosságát a különböző helyszínek gazdagítják, olyan távoli helyekre röppenhetünk el, mint a Mount Everest, a kínai szigetvilág (a Peca Melóban), az Antarktisz, sőt még a világűrbe is kiruccanunk az UFO-ban, ahol egy idegen bolygó tart tükröt nekünk földi halandóknak… Egyik kedvencem, a Kaláka pedig kész kulturális kitekintő azáltal, hogy a világ különféle háztípusát építjük meg, úgy mint iglut, gerendaházat vagy épp indiánsátort.

Milyen korosztálynak?

Gyakorlatilag óvodás kortól felnőtt korig mindenkinek. Elsősorban persze gyerekeknek készültek ezek a játékok, de főleg a nagyobb korosztályok játékait már a felnőttek is élvezik, így anyuka-apuka se fog unatkozni játék közben (nem elhanyagolandó szempont ugye:)). Ami egyedülálló, hogy a kooperativitás miatt eleve szélesebb korosztály játszhatja a játékokat, mivel ugye pont ez a lényeg, hogy segítsük egymást a játék során, így a fiatalabb, tapasztalatlanabb játékos ugyanúgy résztvevője lehet a partinak, de ehhez még hozzájön, hogy sok játék több nehézségi fokot, bővítményt is kínál, így változatosabb és tovább élvezhető a játék.

Akkor most hogy van ez a nyerés-nemnyerés?

Hát úgy, hogy együtt nyerünk vagy együtt veszítünk. Ez szó szerint értendő, a gondos játéktesztelésnek köszönhetően a szabályok úgy vannak alakítva, hogy teljesíthető legyen a feladat, ugyanakkor meglegyen a kellő kihívás. A kisebbeknél persze könnyebb dolgunk van, de a nagyobb korosztályok játékaiban már tényleg hatékony csapatmunkára és jó stratégiára van szükség a siker eléréséhez – és persze nem árt, ha a szerencse is mellénk szegődik)

A kiválasztott kategóriában nem található termék!